Работилници на тема „Сообраќај“

Во месец ноември во едукативниот центар одржавме работилници на тема „Сообраќај“ кои имаа за цел да им покажат на нашите ученици како треба безбедно да се мине улицата. Нашите едукаторки зборуваа за сообраќајната култура и за тоа дека и пешаците и децата имаат особено важна улога за одржување на безбеден сообраќај. Потоа децата научија кои се различните превозни средства и за што служат, а потоа заедно со нивните родители ги нацртаа нивните омилени возила.

ПАРТНЕРИ

USAID OSI Member of ISSA-logo-final FOSIM
Save the children EU DIC Биро за развој на образованието