Промовирани пет сликовници на босански јазик во ОУ „Дитурија“ - Љубин, Сарај

По повод Денот на Бошњаците во Република Македонија, Фондацијата „Чекор по чекор“ се придружи на традиционалната прослава во ОУ „Дитурија“ - с.Љубин, Сарај каде наставата се одвива на босански наставен јазик. По тој повод, денеска официјално ги промовиравме петте наслови сликовници од збирката „Нашата прва библиотека“ кои беа адаптирани на босански јазик со придонес од наставниците од ова училиште и во рамки на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ ги објавивме во електронска форма. За време на настанот, ги читавме овие нови сликовници во Библиотеката на тркала.

DSC 0159

DSC 0057

До петте сликовници може да пристапите преку нашата Дигитална библиотека или со кликнување на илустрациите во продолжение.

mrazulec

devojceto

fotelja

portokali

kuce

ПАРТНЕРИ

USAID OSI Member of ISSA-logo-final FOSIM
Save the children EU DIC Биро за развој на образованието