Повик за придонес кон нацрт стандардите за наставник-ментор и наставник-советник

Почитувани директори, наставници и претставници од стручна служба од сите основни и средни училишта,

Согласно дописот (бр. 09-54/1 од 13.01.2014 година) од Бирото за развој на образованието испратен со сите основни и средни училишта во Република Македонија, Ве покануваме да се вклучите во јавната расправа и дадете мислење за:

Особено не радува фактот што за изработка на Предлог каталогот за основните професионални компетенции за наставници беа вклучени Вашите мислење и тоа преставуваше појдовна основа за изработка на нацрт стандардите.

Вашите мислења и сугестии испратете ги на е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. најдоцна до 15 февруари 2014.

Со почит,

тимот на проектот на УСАИД за професионален и кариерен развој на наставниците

ПАРТНЕРИ

USAID OSI Member of ISSA-logo-final FOSIM
Save the children EU DIC Биро за развој на образованието