Биди дете. Биди ИНнклузивен. Биди ИН!

Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ ја започнува втората кампањата за кревање на јавна свест за целосна и еднаква вклученост на децата со попреченост во редовните основни училишта.
 
Во следните 10 дена преку  видео пораки ќе ги слушнеме децата, наставниците и родителите, трите столба на кои се потпира инклузивното образование, кои ќе не потсетат на важноста од квалитетно образование за секое дете и зошто ни е потребна инклузија.
 
Видеата ќе можете да ги видите на следниот Facebook линк:  https://www.facebook.com/stepbystepmk.
 

Погледенете ги, споделете ги и проширете го гласот за да изградиме инклузивно општество, еднакво за сите! 
 
Биди дете. Биди ИНнклузивен. Биди ИН!  

ПАРТНЕРИ

USAID OSI Member of ISSA-logo-final FOSIM
Save the children EU DIC Биро за развој на образованието