Библиотека на тркала и патувачкото кино во Порече

 

Библиотеката на тркала на Фондацијата „Чекор по чекор“ се придружи на патувачкото кино кое ова лето Македокс го организираат во областа Порече околу Македонски Брод и тоа: на 20 јули во село Требино, 23 јули во село Брест и 25 јули во село Манастирец.

Makedoks RAL final

IMG 5184
На сите овие локации, се дружевме со мали и големи деца, но и со нивните родители, тетки, дедовци и баби, вујковци, соседи и пријатели. Читавме и слушавме сликовници, цртавме и игравме игри, а потоа, штом ќе паднеше мрак, сите генерации заедно уживавме во кино проекции на документарни филмови под ѕвездено небо, внимателно одбрани од нашите пријатели од Македокс.

DSC 0199

DSC 0167

20374317 1525687410815825 6686341336148602716 n

Гостопримството и желбата да се научи нешто ново се нештата по кои ќе го паметиме овој јули и новите пријатели од сите генерации од Порече J

ПАРТНЕРИ

USAID OSI Member of ISSA-logo-final FOSIM
Save the children EU DIC Биро за развој на образованието