Календар 2017 - изработен од деца од центарот „Надеж“ - Шуто Оризари

Во рамки на Проектот за зајакнување на капацитетите и свеста за демократија кај Ромите преку образование, споделуваме со вас календар за 2017 година изработен од деца вклучени во проектот. Може да го симнете од следниот ЛИНК и да го испечатите за да го користите. 

FotorCreated

Календарот беше изработен во текот на неколку работилници во декември 2016 година, од страна на децата, нивните родители и едукаторите од дневниот центар „Надеж“ од Шуто Оризари кои се вклучени како партнери на Фондацијата „Чекор по чекор“ во овој проект. Преку оваа креативна активност, децата ги учеа деновите од неделата и месеците од годината. 

1 1

1 2

PARTNERËT

USAID OSI Member of ISSA-logo-final FOSIM
Надеж EU DIC Биро за развој на образованието