Информативно предавање за орална хигиена

Овој месец во претшколскиот и во едукативниот центар се одржаа информативни предавања за одржување на здрава орална хигиена. Силхан Саитов ги едуцираше родителите и децата за тоа како треба да се одржува здравјето преку редовно миење на забите, здрава исхрана и за тоа дека треба редовно да се оди на заболекар за да се чисти кариесот од забите. Нашите едукаторки им поделија по неколку четки за заби на децата и им порачаа да ги повторат заклучоците од предвањето за орална хигиена и редовно да ги мијат забите.

PARTNERËT

USAID OSI Member of ISSA-logo-final FOSIM
Надеж EU DIC Биро за развој на образованието