Како да го поттикнете Вашето дете да учи полесно според неговиот стил на размислување

kako da go pottiknete deteto da uchiНачинот на кој Вашето дете размислува може да влијае на тоа како претпочита и како му е најлесно да учи. Некои деца имаат потреба да разберат „зошто“ и „како“ за да можат да научат, додека други сакаат да ја согледаат големата слика за да дојдат до решенија. Така, секвенцијалните мислители учат барајќи ја логиката зад нештата, рефлексивните мислители учат преку потпрашања, додека интуитивните и глобалните мислители прво ја гледаат големата слика. Не заборавајте дека е возможно Вашето дете да има повеќе од еден стил на размислување и може да има корист од повеќе начини на учење.

>> ПРЕЗЕМЕТЕ ГО ТЕКСТОТ <<

PARTNERËT

USAID OSI Member of ISSA-logo-final FOSIM
Надеж EU DIC Биро за развој на образованието