Прирачници

Дигитални аудио сликовници

 • Volshebnata fotelja

  Волшебната фотелја

  Kolltuku magjik
  [MK] [SHQ]

   

 • Mbreti Ben

  Кралот Бен

  Mbreti Ben

  [MK] [ALB]

 • bursunsul i pask

  Бурсунсул и Паскулина

  Bubi dhe Skizi

  [MK] [ALB]

 • daniel saka da iscezne

  Даниел сака да исчезне

  Lindi do të ik

  [MK] [SHQ]

 • ajde da odime na rabota

  Ајде да одиме на работа

  Le të shkojmë në punë

  [MK] [SHQ]

 • portokali

  Портокали за секого

  Portokaj për të gjithë

  [MK] [SHQ]

 • Dita e Bardhit

  Денот на Пеце

  Dita e Bardhit

  [MK] [SHQ]

 • gradskite ulici

  На градските улици

  Në rrugët e qytetit

  [MK] [SHQ]

 • brate za petar

  Братче за Петар

  Vëlla për Petritin

  [MK] [SHQ]

 • viki i ocilata

  Вики и очилата

  Dea dhe Syzet

  [MK] [SHQ]

 • marko patuva

  Марко патува околу светот

  Mirlindi udhëton rreth botës

  [MK] [SHQ]

 • nosot na kuklata

  Носот на куклата

  Hunda e kukullës

  [MK] [SHQ]

 • rita papagalot MK

  Рита и Папагалот

  [MK] [SQ]

 • da imas kuce

  Да имаш куче

  [MK] [ALB]

 • casovnikot na baba

  Часовникот на баба

  [MK] [SHQ]

 • cresovoto drvo na stefan korica

  Црешовото дрво на Стефан

  [MK] [SHQ]

 • mango da dedo lores

  Манго за Дедо

  [MK]

 • devojceto lowres

  Девојчето со количката

  [MK]

   

Сликовници

 • daniel saka da iscezne

  Даниел сака да исчезне
  Lindi do të ikë

  Ertan Kabolmak İstiyor

   
 • korica mango za dedo mk
  Манго за дедо
  Mango për gjyshin

  Dedem İçin Mango

 • korica Devojceto so kolickata mk
  Девојчето со количката
  Çupëza me karrocë

  Tekerlekli Sandalyeli Kız

 • korica volshebnata fotelja mk
  Волшебната фотелја
  Kolltuku magjik

  Büyülü Koltuk

 • brate za petar
  Братче за Петар
  Vëlla për Petritin

  Polat'a Kardeş Geliyor

 • viki i ocilata
  Вики и очилата
  Dea dhe syzet

  Benek ve Gözlükleri

 • ajde da odime na rabota

  Ајде на работа
  Le të shkojmë në punë

  Haydi İşe Gidelim

 • cresovoto drvo na stefan korica
  Црешовото дрво на Стефан
  Druri i qershisë i Jonit
  [MK] [SHQ[TR
 • korica da imash kuce mk
  Да имаш куче
  Të kesh një qen

  Bir köpeğe sahip olmak

  [MK] [SHQ[TR[ROM] [BA]
 • koga ke porasnes
  Кога ќе пораснеш
  Kur je i madh

  Büyüyünce

 • marko patuva
  Марко патува околу светот
  Mirlindi udhëton rreth botës
  [MK] [ALB] [TR]
 • temnicata mk
  Темницата
  Errësi
  [MK] [SHQ[TR]
 • bursunsul i pask
  Бурсунсул и Паскулина
  Bubi dhe Skizi
  [MK] [ALB[TR]
 • nosot na kuklata
  Носот на куклата
  Hunda e kukullës
 • denot na pece

  Денот на Пеце
  Dita e Bardhit

   

 • gradskite ulici
  На градските улици
  Në rrugët e qytetit

   

 • Tazniot klovn
  Тажниот кловн
  Klouni i pikëlluar

Дигитални активности

 • Bratche za Petar naslovna mk

  Братче за Петар

  Vëlla për Petritin 

  [MK] [ALB]

 •  

  Упатство за играње 

  [MK]

   

 •  marko patuva

  Марко патува околу светот

  [MK] [SHQ]

 • bursunsul i pask

  Бурсунсул и Паскулина

  [MK] [SHQ]

 • kralot ben

  Кралот Бен

  [MK]

 • Tazniot klovn

  Тажниот Кловн

  [MK]

   

 • nosot na kuklata

  Носот на куклата

  Hunda e kukules

  [MK] [SHQ]

Текстови од најнови истражувања

ПАРТНЕРИ

USAID OSI Member of ISSA-logo-final FOSIM
Надеж EU DIC Биро за развој на образованието